Auteur: Esther Blok I Websites2go
Datum: 20 februari 2020

Zo voorkom je dat je teveel betaalt voor jouw nieuwe website.

Voor de meeste kleine en lokale bedrijven is het best lastig om de juiste partij te vinden om hun website te laten bouwen. Er zijn zoveel verschillende opties en de prijzen variëren enorm. Na het lezen van deze blog weet je wat voor een website je nodig hebt en voorkom je dat je teveel betaald.

Twee typen website bouwers (welke is juist voor jou?)
DE vraag om jezelf te stellen bij het kiezen van een webbouwer is: ga ik voor traditionele of prefab webbouw? Je kunt deze methodes het beste vergelijken met het bouwen van een huis; Bij traditionele webbouw wordt je website steen voor steen opgebouwd. Bij prefab webbouw worden een voorgemaakte 'vloer', 'muren' en 'dak' als complete bouwblokken in elkaar geschoven. Door onderstaand schema kun je beide methoden gemakkelijk vergelijken:

1. Methode
Bij traditionele webbouw wordt je site steen voor steen opgebouwd. Bij prefab webbouw wordt je site via complete blokken in elkaar geschoven. Natuurlijk kunnen die blokken nog steeds worden aangepast aan jouw wensen.

2. Communicatie
Omdat prefab webbouw zo snel gaat, is er maar een klein team nodig om een website te maken. Dat betekent kortere lijnen in de communicatie en een vaste contactpersoon. Geen contact met veel verschillende personen dus.

3. Aandacht
Vaak werken webbureaus aan veel verschillende websites tegelijkertijd. Bij prefab webbouw is dat niet nodig. De bouw gaat zo snel dat bureaus aan maximaal twee projecten tegelijk hoeven te werken. Jouw site krijgt dus de volle aandacht. 

4. Kosten
Omdat prefab webbouw zo snel gaat, liggen de kosten ervan aanzienlijk lager dan bij traditionele webbouw. En waar je normaal misschien bang bent voor onverwachte kosten, betaal je bij prefab webbouw vaak een vast bedrag. 

5. Flexibiliteit in ontwerp
Net als bij het steen voor steen bouwen van een huis, heb je bij traditionele webbouw vaak zeer veel vrijheid en opties bij het ontwerpen van je website. Bij prefab webbouw ligt het design bij sommige blokken wat vaster. 

6. Inzicht
Bij traditionele webbouw duurt het vaak een aantal weken voordat je een eerste schets van je website ziet. Bij prefab webbouw ontvang je al na 1-2 dagen een voorbeeld.

7. Risico
Normaal is het zo dat als je eenmaal een offerte hebt getekend, je verplicht bent om te betalen. Terwijl je misschien niet eens tevreden bent met je website. Bij prefab webbouw hoeft je dat niet te overkomen. Bij sommige partijen krijg je namelijk gewoon je geld terug als je niet tevreden bent.

Meer informatie
Wil je samen de mogelijkheden voor jouw bedrijf met mij bespreken? Bel mij op 06-45 90 15 05 of vul hieronder je nummer in en ik bel je terug.

Vul hier je nummer in en ik bel je terug

bel mij!

Met groet!

Esther Blok is oprichter van Websites2go. Met veel plezier ontwerpt ze websites voor ondernemers. Vóór de oprichting van haar eigen bureau werkte Esther als Art Director bij de NCOI Groep in Hilversum.

Werkgebied
Wij maken websites voor bedrijven door heel Nederland en daarbuiten. Omgeving Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Apeldoorn, Assen, Breda, Den Haag, Delft, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Hengelo, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venlo en Zwolle.

Contact met Websites2go

Kantoor:
Koelmalaan 350
1812 PS Alkmaar

Esther: 06-45 90 15 05
E-mail: team@websites2go.nl

Websites2go is onderdeel van Merk Makeover:
KVK 61939889
BTW NL002137083B68
Privacybeleid

Alle rechten voorbehouden | Websites2go